Laat ons een bericht na!

info@impactkine.be

Ons adres

Ter Heiden 31, 9620 Zottegem

Kinesitherapie

Kinesitherapie betekent letterlijk het behandelen door bewegen. Kinesitherapie kan je helpen om terug pijnvrij te bewegen alsook preventief optreden. Dit gebeurt telkens ondersteund door medische evidentie en in overleg met de patiënt.

01

Screening

Met het oog op blessurepreventie en/of verlossen van huidige blessures maken we bij Impact een analyse van uw functioneren. Hierbij wordt de nodige feedback gegeven aan de patiënt of sporter om dit vervolgens te koppelen aan een persoonlijk oefenschema dat u zal helpen uw klachten te verlichten of prestaties te verbeteren.

02

Echografie

Echografie is een veilige, toegankelijke beeldvormingstechniek en biedt een grote meerwaarde in onze praktijk, gezien wij hiermee letsels en de verbetering ervan objectief kunnen bevestigen en nauwgezet opvolgen. Een echografisch onderzoek brengt diverse weke delen structuren in beeld; zoals ligamenten, spieren, pezen, slijmbeurzen maar kan ook vochtophopingen bevestigen, etc. waarmee de nood aan een MRI in vele gevallen verdwijnt.

03

Dry Needling

Dry needling heeft recent sterk aan populariteit gewonnen, vnl. dankzij de resultaten bij langer bestaande spier gerelateerde klachten. Dit telkens als onderdeel van een totaalbehandeling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden waarmee spieren effectief en vrij snel kunnen worden ontspannen.

04

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie. Deze therapie gaat een stap verder dan algemene kinesitherapie in de analyse van de klachten en de behandeling zelf. In de manuele therapie wordt het lichaam in zijn totaliteit onderzocht en worden diverse verbanden gelegd tussen verschillende lichaamsdelen.

 

05

Oefentherapie

De naam spreekt voor zich. Dit is het deel waarbij de patiënt zelf het heft in handen neemt. Vaak een zeer belangrijk onderdeel en dan ook niet weg te denken uit de meeste behandelingen. Uiteindelijk is de bedoeling de patiënt zelfstandig te maken en de tools aan te bieden om zelf zijn probleem de baas te kunnen.

Indien nodig wordt er hierbij ook gebruik gemaakt van een app met de nodige informatie en een gepersonaliseerd oefenprogramma waarbij u opnieuw feedback kan geven.

 

06

Myofasciale therapie

Myofasciale Therapie behandelt pijnen die ontstaan zijn door het verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren bevinden zich vervolgens pijnlijke punten; de zogenaamde triggerpoints genoemd, die pijnen veroorzaken met specifieke pijnzones. Via een grondig onderzoek kunnen deze punten opgespoord en bestreden worden met een aantal specifieke behandelingstechnieken.

07

Lymfedrainage

Vochtophopingen vormen een veel voorkomende problematiek; dit kan zowel ontstaan zonder duidelijke oorzaak als na operaties of gepaard gaande met doorbloedingsproblemen, gebrek aan beweging, etc… Gezien dit veel ongemakken en verdere problemen met zich meebrengt is het van belang dit snel onder controle te krijgen. Wij werken manueel via de Vodder technieken.

08

Respiratoire kinesitherapie

Zowel volwassenen als kinderen/baby’s hebben soms hulp nodig om de luchtwegen terug vrij te maken. Mits een aantal tips, manuele ondersteuning en eventueel wat hulpmiddelen kunnen wij u hierbij reeds een heel eind op weg zetten.

Office

105 Road Name

Berlin

Germany

Say Hello

Q
Share This