Inspanningsproeven

Niet alleen uit gezondheidsoverwegingen hebben beginnende sporters er baat bij hun goed te laten begeleiden op meerdere gebieden. Ook de tijd waarin de doelen worden bereikt is de dag van vandaag een belangrijk criterium. Daarom is slimmer en efficiënter trainen voor iedereen van groot belang. Topsporters die telkens hun grenzen willen verleggen door meer specifieke en onderbouwde trainingsmethodes, verschillen daarin nog weinig van de sportieve recreant.

Lactaattesten

Lactaattesten gebeuren vandaag de dag meer en meer om als startpunt van een trainingsprogramma te dienen en aldus ‘slimmer’ te kunnen trainen. Via deze test wordt er een uiteindelijke weerspiegeling gemaakt van je uithouding en weerstand tegen verzuring om vervolgens efficiënter te kunnen trainen. Dit gebeurt via de lactaatmeting uit enkele bloeddruppels. Hieruit wordt de nodige info vergaard om de eindverzuring te interpreteren, de trainingszones te bepalen en zo het nodige trainingsadvies kunnen bieden.

Afhankelijk van welke sporttak je beoefent, kan dit doorgaan in de praktijk; met de (eigen) fiets op de rollen of op de loopband. Bij meer specifieke sporten kan er ook geopteerd worden voor een veldtest.

Trainingsschema’s

Gekoppeld aan bovenstaande test, kunnen er uiteraard ook trainingsschema’s (van verschillende termijnen) opgesteld worden. Rekening houdende met uw basis, specifieke doelstellingen en beschikbare tijd maken wij uw trainingsschema op maat !

Laat jij je ook coachen?

Voor ons krijgt elke patiënt, hetzij sporter, hetzij sedentair, jong of oud, de nodige individuele aandacht en begeleiding in een comfortabel en modern kader.

 

Contacteer ons
voor een afspraak!

Heb je nog enkele vragen of ben je reeds overtuigd en heb je zin om aan de slag te gaan? Neem gerust contact op met ons team. 

Telefoon

0499 21 02 24 

Adres

Ter Heiden 31
9620 ZOTTEGEM

Share This